Lelujako pitäisi ostaa luotolla?

Posted on

Aloitan uuden blogin, jossa aion kirjoittaa paitsi tavallisestaperhe-elämästä myös siitä, mitä talous merkitsee lapsiperheessä. Mitä kaikkea lapsiperheen taloudenpitoon liittyy aina lelujen hankinnasta lomien viettoon, mitä pitää ottaa huomioon, kuinka ennakoidaan, minkä verran rahaa mihinkin asiaa menee jne.

lelulainaamo-avataan-suomeen-lelukaupat

Aion kirjoittaa myös leluista ja peleistä, koska ne ovat olennainen tekijä lapsiperheessä, jossa on leikki-ikäisiä lapsia. Niillä on myös valtava merkitys lasten kasvuun ja kehitykseen ja mielestäni siitä pitäisi puhua paljon nykyistä enemmän kuinka suuri se merkitys on! Tosin sitä tutkitaan koko ajan ja koko ajan saadaan lisätietoa erilaisten lelujen ja pelien sekä pelaamisen vaikutuksista lapsiin. Tästä asiasta ei voi puhua liikaa, nykyvanhempien pitää nähdä nykyistä enemmän vaivaa tämän asian eteen ja olla oikeasti perillä ja kiinnostuneita siitä miten nämä vaikuttavat lapsiin!

Juuri nyt mua huolestuttaa lapsiperheiden velaksi eläminen. Kuinka moni esimerkiksi hankkii lapsille leluja tai muita tarvikkeita luotolla? Olin melko järkyttynyt, kun luin tällaisen tekstin erään lelukaupan sivuilta:

”Mistä löydät rahat leluihin? Viehättääkö sinua ajatus tililuotosta, jonka avulla voit ostaa leluja? Yhtenä hyvänä vaihtoehtona suosittelemme, että avaat tilin ja käytät sen mukanaan tuomaa tililuottoa budjettisi tasapainottamiseksi. Tililuoton tultua voimaan sinulla ei tarvitse olla käteistä rahaa tai muuta käteismaksuvaihtoehtoa mukanasi; voit kuitata leluostot tilikorttisi avulla. Lähetämme sinulle leluostoistasi tiliotteen säännöllisesti ja voit maksaa ostosi kätevästi verkkopankissasi.
Toinen hyvä käytäntö luotolla leluja meiltä ostaessasi, on tililuoton lisäksi laskulla osto. Jos et katso tarvitsevasi tililuottoa, voit myös harkita leluostoja siten, että ostettuasi lelut, saat leluostoistasi laskun, jonka lähetämme sinulle postissa. Laskulla ostaessasi, saat lelut kaupasta mukaasi ja laskun saatuasi voit maksaa sen samalla tavoin kuin tililuoton, eli vaivatta verkkopankissasi. Laskulla leluja ostaessasi saat samalla myös luottoa aina maksupäivään saakka, kun taas lelut puolestaan ovat jo olleet omassa käytössään ostopäivästä alkaen. Tililuotto tai lasku on molemmat tehty helpottamaan leluostoksia. Näin maksat pienetkin ostosi kätevästi. Lelujen osto ei ole koskaan ollut näin helppoa!
Tililuottosi ja ostoksesi laskulla tulevat voimaan tarkistettuamme luottotietosi. Tämän pienen ”pahan” jälkeen voit huoletta käydä valitsemaan leluja ja ostaa luotolla ja hoitaa maksut verkkopankissasi. Sinulla on tarkka kuvat siitä miten paljon ja mihin leluihin olet luottoa käyttänyt ja voit paremmin suunnitella mitä haluaisit tulevaisuudessa ostaa. Suosittelemme sinulle tililuottoa ja laskulla ostamista tulevissa leluostoksissasi!”

Mielestäni täysin kohtuutonta ja vastuutonta tuollainen! Yllyttää nyt vanhempia ostamaan leluja luotolla, kun muutenkin on kyse Suomen köyhimmältä kansanryhmästä, muutenkin on raha kortilla. Näitä kannattaisi mieluummin kannustaa esimerkiksi ostamaan käytettyjä ja kierrätettyjä leluja ja muutenkin ostamaan leluja harkitusti. Harkitusti harvoin hankitut lelut ovat lapsellekin suurempi ilo kuin se valtava romun määrä, joka kannettaisiin kotiin joka viikko.

Vai mitä mieltä olette?


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 2 = 1