Parhaat perhehotellit Suomessa

Posted on

Mistäs löytyisivät parhaat perhehotellit Suomesta kesälomareissulle? Netissä on toki täynnä vinkkejä ja olen jo selaillutkin, mutta kukin aina painottaa eri asioita. Meille tärkeät asiat eivät välttämättä ole tärkeitä jollekulle toiselle perheelle. Mutta toki monia yhteneväisiä juttuja on, kuten:

  • tarpeeksi suuret perhehuoneet
  • kylpyamme olis upea plussa myös perhehuoneessa
  • kylpylä tai muuta aktiviteettia hotellissa
  • ilmainen autoparkki ihan vieressä
  • monipuolinen aamiainen, josta myös lapset löytävät omansa

Kylpylä ei edes ole kesällä mitenkään pakollinen, tuleehan sitä kaikkea muuta aktiviteettia kesällä tehtyä eikä muutenkaan välttämättä kiinnosta mennä kesällä kylpylään jos voi mennä rannalle ottamaan ihan oikeaa aurinkoa.

Espoosta tai Helsingin seudusta tarvittaisiin hyvä perhehotelli kesälomareissun ensimmäiseksi yöksi, kun ollaan autolla liikkeellä. Olen miettinyt Vantaan Flamingoa myös, kun Espoon puolella ei oikein sellaista kylpylähotellia ole. Flamingo on upea kylpylä, josta lapset varmasti tykkää, ja aikuisilekin siellä on monenlaista kivaa. Hyvä aamiainen ja mukava tunnelma.

Turussa taas hotellivalikoima on kyllä laaja, mutta kylpylöitä on ainoastaan Caribia. Tietysti on lähellä Naantalissa upea Naantalin Kylpylä, jossa olemme olleetkin kerran lasten kanssa. Se on todella todella upea, ja ihan mielettömän sopiva koko perheen kanssa lomailuun, sillä huoneet ja vuoteet on laajoja ja kylpylässäkin on lapsille tekemistä, kuten aaltoja. Alue on hieno, meri vieressä on ihana ja tietysti Naantalin pienessä ja tunnelmallisessa kaupungissa on helppoa käveleskellä pientenkin lasten kanssa. Turun puolella taas Caribian kylpylä on etenkin isommille lapsille todella hyvä, koska se on täynnä erilaisia vesiaktiviteetteja. Turun tarjonnasta muuten lapsia kiinnostaa tietysti Turun linna, jonne aiomme mennä tutustumaan ainakin puoleksi päiväksi.

Siitäpä pyyhällämmekin yhdeltä istumalta Lappiin, ensin Rovaniemelle, jossa aiomme yöpyä Santa Hotellissa. Siellä emme ole ennen käyneet, enkä tiedä, onko se edes perheystävällisin hotelli Rovaniemeltä. Joulupukin pajakylässä ja SantaParkissa kuitenkin vierähtää nopeasti koko päivä, joten hotellille ei täällä ole niin suuria vaatimuksia, kunhan se tarjoaa hyvät unet pitkän ajon päälle. Sekä maittavan ja ravitsevan aamiaisen ennen päivän tonttuiluja.

Kesäinen Levi on sitten viimeinen etappi, siellä vietämmekin pari päivää. Käymme vähän patikoimassa, mutta sitä ennen asetumme sinne Lapland Hotelliin, joka toivottavasti tarjoaa paitsi upean interöörin myös viihdykettä lapsille. TunturiLapissa keskitymme luontomatkailuun huvitusten ja kulttuurin sijaan. Ehkä innostumme jäämään vielä yhdeksi yöksi esimerkiksi autiotuvalle Pallaksen kulmille, suunnitelmat ovat vielä auki. Jos jäämme, silloin ajamme yhdeltä istumalta Leviltä takaisin Helsinkiin, mikä on tietysti aika rankka juttu sekin! Mutta upea reissu varmasti tulossa!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

36 − = 35